Looking For Anything Specific?

Italyada Turk Koyu / Moena, l'angolo di Turchia tra le Alpi del Trentino » Il ... : İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor.

Italyada Turk Koyu / Moena, l'angolo di Turchia tra le Alpi del Trentino » Il ... : İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor.. Bu köyün sakinleri kendilerini 323 yıldır la turchia (türk köyü) olarak. İtalya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar. İtalya'da manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da tanınan moena köyü'nün sakinleri, türkçe bilmiyorlar fakat. Manzori dağları'nın eteğinde bir i̇talyan köyü ve bu köyün türk adet ve geleneklerine taparcasına sahip çıkan i̇talyan halkı… birazdan bahsedeceğim köyde.

İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, türkçe bilmiyor ama türklerin gelmelerini çok istiyor. Kilometrelerce mesafeden, türkiye'yi hiç görmeden ''biz türk'üz'' diyen bir halk. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. Gelin hep birlikte bu ilginç köyü yakından tanıyalım. İtalya'da manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da tanınan moena köyü'nün sakinleri, türkçe bilmiyorlar fakat.

İtalya'da Bir Türk Köyü Moena|Kültür-Yaşam|kültürvizyon|
İtalya'da Bir Türk Köyü Moena|Kültür-Yaşam|kültürvizyon| from www.kulturvizyon.com
İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. Her yıl ağustos ayında düzenlenen karnavalda köylüler, türk milli kıyafetleri içerisinde, ellerinde ay yıldızlı. Gelin hep birlikte bu ilginç köyü yakından tanıyalım. 03 kasım 2015 tari̇hi̇mi̇zosmanlı tarihi. Haber sitelerinde gezerken tesadüfen i̇talyada türkçe bilmeyen bir türk köyü olduğunu da öğrendik. İtalya'daki türk köyünden davet var. İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü vardır. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır.

Moena, i̇talya'nın kuzeydoğusunda etrafı dağlarla çevrili sevimli bir köy.

İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü vardır. Kilometrelerce mesafeden, türkiye'yi hiç görmeden ''biz türk'üz'' diyen bir halk. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. Furkan bozoğlu furkan bozoğlu • 48 тыс. 03 kasım 2015 tari̇hi̇mi̇zosmanlı tarihi. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, türkçe bilmiyor ama türklerin gelmelerini çok istiyor. İtalya'nın manzori dağlarının eteğindeki tek türk köyü olan moena'daki köylüler; La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve burası i̇talya'nın moena köyü. Gelin hep birlikte bu ilginç köyü yakından tanıyalım. Tv'den duyduğum i̇talya'daki türk köyü moena'nın fazla uzakta olmadığını öğreniyoruz. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar.

Kuzey i̇talya'da avusturya sınırına çok yakın olan moena köyünde kışın 3 bin olan nüfus, yazın 14 bine kadar çıkıyor. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, türkçe bilmiyor ama türklerin gelmelerini çok istiyor. Ancak bu i̇talyan köyünün çok ilginç bir. İtalya'nın manzori dağlarının eteğindeki tek türk köyü olan moena'daki köylüler;

13 Maddede Filmlere Taş Çıkaran Öyküsüyle İtalya'da Bir ...
13 Maddede Filmlere Taş Çıkaran Öyküsüyle İtalya'da Bir ... from img-s1.onedio.com
Bu güzel haberi sizinlede paylaşmak istedim. Kuzey i̇talya'da avusturya sınırına çok yakın olan moena köyünde kışın 3 bin olan nüfus, yazın 14 bine kadar çıkıyor. İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. Osmanlı bayrakları ve türk bayraklarıyla. Atalarımızın viyana ziyaretleri anlaşılan i̇talyanlarıda. İtalya'daki türk köyünden davet var. Gelin hep birlikte bu ilginç köyü yakından tanıyalım.

Hiç kimsenin türkçe bilmediği köyde, bölge halkı yine de türk olduğunu iddia ediyor.

Moena, i̇talya'nın kuzeydoğusunda etrafı dağlarla çevrili sevimli bir köy. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar. Bu galeride, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü anlatılmaktadır. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. Gelin hep birlikte bu ilginç köyü yakından tanıyalım. Manzori dağları'nın eteğinde bir i̇talyan köyü ve bu köyün türk adet ve geleneklerine taparcasına sahip çıkan i̇talyan halkı… birazdan bahsedeceğim köyde. İtalya'nın manzori dağlarının eteğindeki tek türk köyü olan moena'daki köylüler; İtalya'da bir türk köyü moena! Bu köyün sakinleri kendilerini 323 yıldır la turchia (türk köyü) olarak. İlk planımız insbruck üzerinden lichtenstein'a, oradan i̇sviçre'ye girmek şeklindeydi, şimdi lienz'den i̇talya'ya. Ancak bu i̇talyan köyünün çok ilginç bir. Kilometrelerce mesafeden, türkiye'yi hiç görmeden ''biz türk'üz'' diyen bir halk.

İtalya`nın tarento bölgesi`nde bulunan köyün ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı. Her yıl ağustos ayında düzenlenen karnavalda köylüler, türk milli kıyafetleri içerisinde, ellerinde ay yıldızlı. Kilometrelerce mesafeden, türkiye'yi hiç görmeden ''biz türk'üz'' diyen bir halk. Hatırladığım kadarıyla sadece bir blogda ayrıntılı açıklamasını okudum; İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor.

Kaynak: Sabah-Güngör KARAKUŞ
Kaynak: Sabah-Güngör KARAKUŞ from www.osmanakbasak.com
Osmanlı bayrakları ve türk bayraklarıyla. Doğasıyla, güzel evleriyle herkesi kendine hayran bırakan bir yanı var moena'nın. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. Manzori dağları'nın eteğinde bir i̇talyan köyü ve bu köyün türk adet ve geleneklerine taparcasına sahip çıkan i̇talyan halkı… birazdan bahsedeceğim köyde. Ancak bu i̇talyan köyünün çok ilginç bir. İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor.

La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor.

İtalya'da bir türk köyü moena! 03 kasım 2015 tari̇hi̇mi̇zosmanlı tarihi. İtalya'nın manzori dağlarının eteğindeki tek türk köyü olan moena'daki köylüler; Bu galeride, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü anlatılmaktadır. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve burası i̇talya'nın moena köyü. İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor. Haber sitelerinde gezerken tesadüfen i̇talyada türkçe bilmeyen bir türk köyü olduğunu da öğrendik. Hatırladığım kadarıyla sadece bir blogda ayrıntılı açıklamasını okudum; İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü vardır. Faymonville de olduğu gibi i̇talyan köyü olan moena'da da tek bir türk vatandaşı yaşamıyor. Her yıl ağustos ayında düzenlenen karnavalda köylüler, türk milli kıyafetleri içerisinde, ellerinde ay yıldızlı. Atalarımızın viyana ziyaretleri anlaşılan i̇talyanlarıda.

Bu galeride, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü anlatılmaktadır italya. Atalarımızın viyana ziyaretleri anlaşılan i̇talyanlarıda.

Posting Komentar

0 Komentar